Thornhill fornuizen ``handmade in England``

“As iconic as the red double decker bus, post boxes and the mini”

De fornuizen worden in Canterbury gemaakt door een gepassioneerd man, Ir Graham Thornhill, die zijn strepen verdiende bij AGA. Hij ging op zoek naar verfijning in vormgeving en afwerking. +20% ovenruimte, veilige hendels, verstelbare scharnieren… Hij ontwikkelde de meest efficiënte verbranding dankzij de T3 “Thornhill Turbo Techniek”. Het gamma omvat fornuizen op hout, gas, pellets en stookolie.

“A man on a mission” of liever “a couple”. Graham & Frances Thornhill runnen een fijn bedrijf met als missie “Het beste maken, zuinig, ecologisch, aan een scherpe prijs.”

Thornhill RangeAGA Fornuis
Kan worden ingesteld om een ​​warmteafgifte te geven die in overeenstemming is met de buitentemperatuur. In de zomer kan hij eenvoudig worden aangezet als dat nodig is.Standaard AGA Range-fornuizen op olie en gas hebben een continue warmteafgifte 24/7, 365 dagen per jaar (tenzij deze is uitgerust met een AIMS-regeling, in dat geval kan deze iets worden verlaagd). Dit betekent dat sommige eigenaren van een Aga Range Cooker een tweede fornuis kopen voor gebruik in de zomer om te voorkomen dat ze in de zomer een hete keuken hebben.
Afhankelijk van het model duurt het 20-30 minuten om op te warmen. Met gas @ 3p/kW of olie op 5p/kWDuurt minstens 6-8 uur om op te warmen. (Total Control elektrisch is sneller maar bij 12p/kW)
De temperatuur kan omhoog en omlaag worden gedraaid en de hoofdoven kan worden ingesteld op de gewenste temperatuur (de andere ovens en kookplaat werken ten opzichte van de hoofdoven).De temperatuur kan niet worden aangepast, dus het koken moet gebeuren door dingen op en neer te bewegen om bij de verschillende temperaturen in de oven te komen.
Een Thornhill-fornuis detecteert een temperatuurdaling en ontsteekt om de temperatuur op het ingestelde niveau te houden.Als je grote hoeveelheden kookt in een Aga Range Cooker, zal de warmte uit de oven worden gehaald en dit zal tijd kosten om weer op te bouwen (bijvoorbeeld als je een enorme joint aan het koken bent).
De oventemperatuur wordt niet beïnvloed wanneer u een van de kookplaten gebruikt.De oventemperatuur wordt verlaagd wanneer u een van de kookplaten gebruikt.

Moderne Thornhill cooker versus oud (tweedehands model)

  • +20% ovenruimte
  • Veilige hendels
  • Verstelbare scharnieren…
  • Efficiënte verbranding dankzij de T3 “Thornhill Turbo Techniek”.

Het gamma omvat fornuizen op hout, gas, pellets en stookolie.

Productoverzicht Thornhill

Neem contact op

Vragen of Interesse in een van onze producten? Twiifel niet om ons te contacteren

CONTACTEER ONS
Download Brochures
© Copyright 2020 Radialis