Ons aanbod kachels

Waarom een houtvuur?

Vuur is sinds de oertijd een essentieel natuurelement dat de mens in staat stelde te overleven, licht te creëren en zich te beschermen. “Oermensen” maakten vuur van hout en stenen en namen het vuur mee naar hun grotten.

Op vandaag schept het vlammenspel van een écht houtvuur nog steeds een gevoel van geborgenheid en autonomie.

Geavanceerde technologie

Een houtvuur mag dan nog zo gezellig zijn, niemand wil stoken met een slecht functionerende houtkachel, die de lucht vervuilt met fijn stof. Ons collectief geweten draait op volle toeren en dat zullen de fabrikanten geweten hebben.

Innovaties ALS PERFECTE LUCHTDICHTHEID zijn doorslaggevende argumenten bij de aankoop van een haard of kachel. Een kraakheldere kachelruit staat garant voor een optimaal comfort. Veel haarden zijn zo afgedicht dat het vuur meteen reageert op elke beweging van de lucht.

Geautomatiseerd verbrandingsproces:

Vanzelfsprekend wilt u de kachel gebruiken conform de voorschriften. U kiest voor het geschikte hout en bedient de kachel i.f.v. het rendement en de benodigde warmte.

Helaas overkomt het iedereen wel eens dat zijn aandacht niet ten volle naar het stookproces gaat. Om menselijke fouten uit te sluiten, ontwikkelden heel wat fabrikanten een geautomatiseerd verbrandingsproces met temperatuursensoren.

Dit systeem verzekert u een optimale houtverbranding ook bij wisselende weers- en trekomstandigheden. Dit systeem registreert op elk moment de fase waarin het verbrandingsproces verkeert en regelt de aanvoer van verbrandingslucht overeenkomstig de voorziene houthoeveelheid. Als het vuur is gedoofd wordt de luchtaanvoerklep automatisch volledig gesloten.

Merken als Rika, Hoxter, Brunner zijn pioniers op dit vlak.

Individueel design

Met een inbouwhaard kiest u het design tot in de kleinste details met tal van afmetingen en opties. Alles is samen af te stellen met de vakmannen van Radialis.

LAAT JE INSPIREREN

Warmte-opslagkachels

Warmte-accumulerende kachels hebben terug aan populariteit gewonnen door het thuiswerken dat meer en meer wordt aangemoedigd. Werken van thuis uit, vraagt meer warmte-comfort en permanente verwarming. 1 tot 2 uur hout stoken, biedt u 12 tot 30 uur aangename stralingswarmte en een gezond binnenklimaat.

Bovendien zijn deze kachels uitermate geschikt voor het verbranden van snoeihout.

Het intens stookproces wordt ook wel het gouden vuur genoemd.

Neem contact op

Vragen of Interesse in een van onze producten? Twiifel niet om ons te contacteren

CONTACTEER ONS
Download Brochures
© Copyright 2020 Radialis